Tannlegene på Tårnåsen

Bestill time i dag: 66 80 96 76

TANNHELSEINFO

Infraksjonsproblematikk 

Infraksjon betyr sprekker/bruddlinjer i tenner. Infraksjoner er relativt vanlig i tenner med store amalgamfyllinger, men kan også forekomme i tenner uten fyllinger. 


Infraksjoner er vanligvis helt uproblematiske og uten symptomer. I noen tilfeller kan infraksjonene vandre inn i tannen og gi ubehag ved tygging. I andre tilfeller kjenner man ingenting til infraksjonen før litt av tannen knekker av. 


En infraksjon kan etter hvert forverre seg, og fortsette inn mot tannerven. I tilfeller der hvor sprekken har gått inn i tannerven, kan det bli nødvendig med rotfylling.


Den enkleste løsningen prøves alltid først. Den gamle fyllingen fjernes, og det legges en ny, noe mer omfattende fylling. Dette for å stabilisere og fordele kraften som oppstår når man tygger. Noen ganger fører dette likevel ikke til smertefrihet, og man må lage en omsluttende løsning på tannen. Dette heter en krone. 


Hvis smerter oppstår selv etter at vi har behandlet tannen med en krone, må det vurderes om man ønsker å gå videre med å rotfylle tannen. Som oftest blir da smertene borte. 


I sjeldne tilfeller opplever vi likevel at tannen blir vond etter noe tid fordi rotsprekken har vandret oppover roten. I slike tilfeller må tannen fjernes i sin helhet.

Tannlegene på Tårnåsen

Valhallaveien 70

1413 Tårnåsen

Kontakt Oss: 

   66 80 96 76

  tannlegene.post@gmail.com

Tannlegene på Tårnåsen er åpen for timebestilling mandag til fredag: 08:00 - 16:00 

Hjemmeside opprettet av