Tannlegene på Tårnåsen

Bestill time i dag: 66 80 96 76

TANNHELSEINFO

Bleking

Tannlegen bør først undersøke tenner og tannkjøtt grundig og finne årsaken til misfarging. Overfladiske misfarginger i tenner som er forårsaket av mat og drikke kan tannlegen pusse bort. Hvis missfargingen ligger dypere kan tannbleking i de fleste tilfeller hjelpe. Nesten alle naturlige tenner kan blekes, men fyllinger, kroner, broer og facetter blekes ikke. Hos oss anbefaler vi i all hovedsak hjemmebleking med individuell tilpasset blekeskinner. 


Det tas avtrykk av tennene med en masse i en avtrykks skje - massen stivner i løpet av ca 2 min. Omtrent en uke senere er skinnene ferdige og kan prøves i på tennene. Skinnene er myke, klare plastskinner og er så store at de ikke kan svelges (mange lurer på dette) og så tynne at det føles helt greit å ha på tennene. Etter instruksjon i bruk og renhold av skinnen, pusses tennene profesjonelt og pasienten får med seg skinner og blekemiddel hjem. Ofte tas et bilde av tennene før bleking for lettere å kunne se forskjell.


Tenner varierer sterkt i struktur og oppbygging og det varierer hvor lang tid det tar før man når ønsket resultat. Vi bruker vanligvis 10% carbamidperioxid som er for bleking om natten, men man kan i stedet bruke skinnen noen timer på dagtid om det ønskes.
Bleker man hver natt (dag), er en uke vanligvis nok. Det anbefales ikke mer enn 10 dager i strekk.


Effekten av bleking har best effekt om man holder seg unna matvarer og drikker med sterke farger mens man bleker. Hvis man ikke er storforbruker av kaffe, te, rødvin og røyk, holder vanligvis blekingen ca et års tid. Det er enkelt å bleke igjen så lenge man har tatt vare på skinnene – da har vi nytt blekemiddel du kan kjøpe på klinikken.


Vi anbefaler å skylle tennene med fluor skyllevann både før, under og etter bleking. Ofte iser tennene etter at det er blitt bleket noen dager, men dette er vanligvis et mindre problem om man skyller med fluor. Blir det veldig plagsomt med ising, er det bare å ta pause noen dager og så starte igjen.

Tannlegene på Tårnåsen

Valhallaveien 70

1413 Tårnåsen

Kontakt Oss: 

   66 80 96 76

  tannlegene.post@gmail.com

Tannlegene på Tårnåsen er åpen for timebestilling mandag til fredag: 08:00 - 16:00 

Hjemmeside opprettet av